SUTE DE COPII BENEFICIAZĂ DE ENERGIE VERDE ÎN ȘCOLI, GRAȚIE CENTRALELOR ELECTRICE PV INSTALATE DE ECHIPA PARAPET

5 octombrie, Ziua Educației. Și ocazia perfectă pentru noi de a le mulțumi profesorilor care s-au implicat și care se implică în crearea unui mediu sustenabil de învățare, inclusiv prin participarea la campania “Facem școala bine” realizată de Radio Impuls cu sprijinul Parapet, pentru dotarea școlilor cu panouri fotovoltaice. Grație lor, a dascălilor implicați și a directorilor de școli puși pe fapte mari, sunt sute de copii care acum beneficiază de energie curată, din surse proprii, produsă cu ajutorul panourilor amplasate pe acoperișul unităților de învățământ.

Noi îi numim “generația verde”, căci prin ei – profesori și elevi – vedem societatea de mâine. Mai responsabilă față de mediu, mai eficientă în consumul de energie, mai atentă la Viitor. Și îi asigurăm că-i vom sprijini până la capăt!

Andrada Moldovan, CEO PARAPET: “Avem o experiență de peste 10 ani în construcția de parcuri fotovoltaice în țară și în străinătate, o experiență care ne spune că nu putem continua fără o fundație sănătoasă în EDUCAȚIE. Prin centralele fotovoltaice pe care le punem la dispoziție aducem energia curată în școala românească.

Ajutăm instituția de învățământ câștigătoare să beneficieze de energie electrică produsă din surse proprii, regenerabile, iar elevii, de o lecție deschisă despre construcția, producția și consumul de energie din surse curate. Facem toate acestea cu respect pentru natură, căci fiecare kWh produs din surse fotovoltaice înseamnă mai puțin dioxid de carbon emis.”

“Facem școala bine” este o campanie inițiată de Radio Impuls și sprijinită de PARAPET în toate cele patru ediții realizate până acum. Fiecare centrală electrică fotovoltaică instalată are o putere de 5kWp și o producție medie anuală estimată la 6 MWh. Pe lângă avantajul financiar – centrala electrică reduce costurile cu factura lunară la energie – sistemul PV creează oportunitatea unei lecții dechise de energie. Elevii pot urmări, împreuna cu profesorii, modul de producere a energiei electrice din surse regenerabile și evoluția consumului de electricitate.