CUM ARATĂ UN PARC FOTOVOLTAIC CONSTRUIT LA 1000 DE METRI ALTITUDINE

Austria, regiunea Stiria, 2023. Un proiect pe care ni-l vom aminti cu siguranță ani de zile datorită provocărilor legate de infrastructură și de poziționare geografică, precum și grație frumuseții locului.

Parcul fotovoltaic este situat la 1.000 de metri altitudine, la 14 km de cea mai apropiată localitate, cocoțat pe un deal cu o înclinație de 35%. Locul pe care am construit parcul s-a dovedit a fi impracticabil pentru vehiculele standard, utilizate în mod obișnuit în construcția acestor centrale fotovoltaice, creând provocări logistice uriașe.

În ciuda tuturor dificultăților, echipa PARAPET a demonstrat abilități excepționale în realizarea lucrărilor de infrastructură mecanică, pe terenuri dificile. Colegii noștri au dedicat peste 6.000 de ore acestui proiect. Munca grea și expertiza lor au culminat cu instalarea cu succes a aproximativ 5.420 de panouri fotovoltaice, plasate în mod complex pe o structură de tip form-tec de ultimă generație.

O treabă extrem de bine făcută ale carei efecte se vad deja: centrala electrică produce suficientă energie pentru a alimenta 800 de locuințe cu un consum lunar mediu, reducând semnificativ amprenta de carbon prin evitarea a 2.040 de tone de emisii de CO2 anual.